زاهدی گفت: از بین آثار تاریخی استان قزوین، الویت ما برای سرمایه گذاری و تکمیل، سرای سعدالسلطنه است و ما معتقدیم در همین حد هم بسیار قابل تقدیر است و این مجموعه می تواند مرکزی بی نظیر برای عرضه صنایع دستی ایران و سایر کشورهای جهان باشد.
کد خبر: ۷۵۳۹۱۹
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۸ 15 June 2019
استاندار قزوینسعدالسلطنه، ظرفیت مرکزی جهت ارائه صنایع دستی بین المللی را دارد 
 
صبح امروز نشست رییس شورای جهانی صنایع دستی آسیا اقیانوسیهبا عبدالمحمد زاهدی استاندار قزوین در دفتر جلسات استاندار برگزار شد.

زاهدی در این نشست بیان کرد: قزوین، دارای قدمت و تمدن هفت هزار ساله است و یک دور پنجاه و سه ساله پایتخت ایران در دوره صفوی بوده است و بناهای تاریخی که امروز وجود دارد ابتدا در قزوین اجرا شده و سپس در سایر نقاط ایران رواج یافته است.

وی گفت: بازار سعد السلطن در تمام ایران بی نظیر است ما معمولا همه بازاهارهایی که در کشور داریم محل خرید و فروش مایحتاج مردم بوده و هستند اما سعد السلطنه علاوه بر این امر محل اقامت تجار و بازرگانان بوده است.

استاندار قزوین اظهار کرد: بازرگانانی که در آن زمان از سایر مناطق ایران به استان می آمدند در سعد السلطنه سکن گزیده و این مکان بعنوان یک بازار بین المللی مکانی برای تمام مردم بوده است.

زاهدی عنوان کرد: در حال حاضر عمده اقوام ایرانی در قزوین زندگی می کنند به همین دلیل هم فرهنگهای مختلف در اینجا حضور دارند و هم این حضور اقوام بر تنوع و فراوانی صنایع دستی استان، اثر مثبت داشته است.

وی افزود: مردمی در استان هستند که بعد از صدها سا با لباس های محلی در مناطقی از استان زندگی کرده و آیین ها و آداب و رسوم خود را حفظ کرده اند.

استاندار قزوین تصریح کرد: در طول سال، هفته ای بنام هفته فرهنگی قزوین وجود دارد که با همکاری متقابل میراث فرهنگی و شهرداری قزوین برگزار می شود و در آن زمان کلکسیونی از این آداب و رسوم ارائه می شود.

زاهدی اضافه کرد: در ارتباط با صنایع دستی تنوع و ظرافت خاصی در قزوین وجود دارد که تلفیقی از هنر ایرانی و اسلامی بوده و ما دو برنامه عمده برای صنایع دستی استان داریم که شامل توسعه صنایع دستی موجود و دیگری احیای صنایع دستی است که ممکن است فراموش شده باشند چرا که صنایع دستی در گذشته وجود داشته که در طول زمان فراموش شده اند که ما در پی احیا و ترویج این صنایع فراموش شده هستیم.

وی ادامه داد: اگر عرضه مناسبی در بازارهای داخلی و جهانی نداشته باشیم، تولید معنا ندارد. در بحث آموزش نیز یکی از برنامه های مهم ما آموزش صنایع کاران جوان است که تغییرات موجود باعث از بین رفتن صنایع دستی ما نشود.

استاندار قزوین خاطرنشان کرد: ما می توانستیم بنایی مدرن با معماری جدید بسازیم و صنایع دستی را در آنجا عرضه کنیم اما ترجیح دادیم فضایی سنتی ایجاد شود تا با صنایع دستی همخوانی داشته باشد که مناسبتر از سعدالسلطنه جایی برای عرضه این محصولات وجود نداشت.

زاهدی بیان کرد: وجود صنایع دستی در حجره های سنتی سعدالسلطنه زیبایی خاصی به آن بخشیده و زحمات زیادی کشده شده تا این مجموعه ایجاد شده و قسمتهای مختلف این مجموعه زمان زیادی برده تا به تملک دولت درآمده و این مجموعه، نمونه خاصی از معماری ایرانی اسلامی است و در همین راستا بخش عمده کار انجام شده و الویت دولت تکمیل این مجموعه تاریخی است.

وی گفت: از بین آثار تاریخی استان قزوین، الویت ما برای سرمایه گذاری و تکمیل، سرای سعدالسلطنه است و ما معتقدیم در همین حد هم بسیار قابل تقدیر است و این مجموعه می تواند مرکزی بی نظیر برای عرضه صنایع دستی ایران و سایر کشورهای جهان باشد.

منبع:خبرگزاری بسیج

 
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار