رئیس اتاق بازرگانی اردبیل:
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل گفت: به دلیل به روز نشدن تکنولوژی‌ها در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی اکثر این واحدها در استان تعطیل شدند.
کد خبر: ۷۸۱۹۵۲
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۲ 22 September 2019

به گزارش تابناک اردبیل، حسین پیرموذن در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که در اتاق بازرگانی اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: ما در جلسه قبل مشکلات شهرک‌های صنعتی را به ویژه در بخش نبود زیرساخت‌ها مورد بررسی قرار دادیم که با نامه‌نگاری مدیرعامل شهرک‌های صنعتی به صورت ملی و استانی رفع این مشکلات پیگیری می‌شود که امیدواریم با اخذ ردیف اعتباری خاص مشکلات زیرساختی در این شهرک‌ها رفع شود.
وی خاطرنشان کرد: در دولت نهم و دهم در یک اقدام نامناسب شهرک‌های صنعتی به شرکت‌های خدماتی واگذار شد تا با همراهی این شرکت‌ها برخی از زیرساخت‌ها ترمیم یابد، اما متاسفانه نه تنها این کار انجام نشد بلکه به دلیل عدم توانمندی شرکت‌های خدماتی بسیاری از زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی به ویژه در بخش آسفالت خیابان و معابر با مشکلاتی جدی روبرو شد به طوری که امروز شهرک صنعتی شماره یک و دو اردبیل از لحاظ زیرساختی بسیار فقیر و شرایط نامناسبی را دارد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: با تاکید استاندار اردبیل و نامه‌ای که شهرک‌های صنعتی آماده کرده‌اند، قرار است در سفر رئیس جمهور برای بهبود شرایط زیرساختی در شهرک‌های صنعتی منابع اعتباری ویژه‌ای درخواست شود تا زمینه برای این کار فراهم آید.
به گزارش ایسنا پیرموذن گفت: در شهرک‌های صنعتی استان به لحاظ زیرساختی فضا برای حضور سرمایه‌گذاران به هیچ وجه مهیا نیست و ضرورت دارد از محل اعتبارات استانی به ویژه فنی و اعتباری یک و نیم میلیارد تومان امسال به زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی اختصاص یافته و شاهد توانمندی شهرک‌های صنعتی در ارائه خدمات به صنعتگران و تولیدکنندگان باشیم.
وی با انتقاد از عدم حضور تعداد زیادی از مدیران دستگاه‌های اجرایی و بانک‌ها در جلسات شورای گفتگو و کمرنگ شدن این جلسات بیان کرد: یکی از افراد موثری که در این جلسات باید حضور پیدا کند اما متاسفانه حاضر نمی‌شود رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی است که در طی جلسات متعدد شاهد عدم حضور او در جمع فعالان بخش خصوصی هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: در صورت تداوم این بی‌توجهی‌ها ما مجبور هستیم تا نامه‌ای را به وزرا و مسئولان کشوری در باب عدم حضور مسئولان در جلسات شورای گفتگو بنویسیم تا آنها مکلف باشند به صورت جدی در این جلسات حضور یابند.
پیرموذن با اشاره به چالش‌های پیش روی حوزه تجارت استان به ویژه کاهش صادرات و عدم دسترسی و تثبیت بازارهای صادراتی و مشکلات واردکنندگان بیان کرد: عمده کالاهایی که از گمرکات استان صادر می‌شود مربوط به صادرات استان‌های همسایه به ویژه آذربایجان شرقی، غربی و گیلان است به طوری که در پنج ماهه امسال بیشترین صادرات مربوط به شیشه و آئینه، آهن آلات و فولاد بوده که عمدتا تولید استان‌های همسایه است و تولیدکنندگان ما در این صادرات هیچ نقشی را نداشتند.
وی تصریح کرد: پیمان‌سپاری مشکلات جدی را برای صادرکنندگان ما ایجاد کرده به طوری که در صادرات سیب زمینی تجار ما باید سه برابر قیمت واقعی محصول تعهد ارزی بدهند که این باعث شده اکثر تجار ما با بدهی‌های سنگین روبرو شوند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل از نمایندگان، استاندار و سایر مسئولان خواست؛ تا براساس تعهد امضا شده بین کشور آذربایجان و استان اردبیل در اتصال
 راه آهن نسبت به صدور مجوز لازم از هیئت دولت اقدام کرده تا کشور همسایه به تعهد خود برای احداث چهار کیلومتر خط ریلی اقدام کند.
پیرموذن بیان کرد: هیئت دولت باید مجوز اتصال راه آهن را از طریق پارس‌آباد برای ورود به کشور جمهوری آذربایجان صادر کند تا ما بتوانیم سردخانه‌ها و انبارهای تخصصی و حتی شهرک‌های گلخانه‌ای را توسعه داده و صادرات خود را از این طریق به راحتی به کشورهای آسیای میانه انجام دهیم.
وی همچنین به انقلاب صنعتی و کشاورزی رخ داده در سطح جهان در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: با گذر از دوره‌های مختلف در حوزه صنایع غذایی به دلیل بار میکروبی بالا زمانی پاستوریزاسیون و در حال حاضر نیز استریلیزاسیون مدنظر بوده تا محصولات سالم و باکیفیت وارد بازار شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: در پی این تغییرات و تحولات متاسفانه صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان نه تنها به تکنولوژی جدید مجهز نشدند بلکه اکثر واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی ما از چرخه تولید خارج شده و ما نتوانسته‌ایم نقش‌آفرینی را در حوزه تولیدات صنایع تبدیلی و تکمیلی به رغم توان بالا در تولید محصولات داشته باشیم.
پیرموذن نمونه این توانمندی را تولید محصولات لبنی متنوع و داشتن مواد اولیه صنایع آبمیوه و کنسانتره اعلام کرد و گفت: باید در پیگیری مسئولان به نحوی عمل کنیم تا بیشترین اعتبارات صرف توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی مدرن شود که در حوزه صنایع غذایی تبدیلی و تکمیلی یک استان فقیر و محروم به شمار می‌رویم و کمتر سرمایه‌گذاری حاضر به توسعه صنایع و ارتقای آن است.
وی از بانک کشاورزی و مسئولان متولی در این حوزه خواست؛ تا به توانمندی صنایع تبدیلی و تکمیلی بیش از این کمک کرده و اقدامی را انجام دهند تا سرمایه گذاران در این بخش متضرر نشوند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل از برگزاری همایش منطقه‌ای اوراسیا در اردبیل استقبال کرد و افزود: قطعا برای دسترسی به این بازارها باید صنایع تبدیلی خودمان را متحول کنیم و تولید آبمیوه اسیدستریک و سایر صنایع تبدیلی با نوآوری‌های جدید را مدنظر قرار دهیم.
پیرموذن اظهار کرد: ما اگر می‌خواهیم به بازارهای جهانی دسترسی یافته و اشتغالزایی کنیم، باید به صورت کارشناسی طرح‌ها مورد بررسی قرار گرفته و همچنین تسهیلات خوب برای این واحدها تزریق شود تا اشتغالزایی مناسب نیز اتفاق بیفتد.
وی با انتقاد از نگاه افزایش تعداد نیروهای کارگری در واحدهای تولیدی بیان کرد: ما نباید دنبال افزایش نیروهای کارگری ساده باشیم بلکه در بازارهای جهانی امروز که به سمت استفاده از تکنولوژی‌های جدید در حال حرکت است بیشترین نیروها باید به صورت تخصصی مورد استفاده قرار گرفته و حرکت‌ها و هدفگذاری‌ها به شکل درست و صحیح اتفاق بیفتد.

انتهای پیام

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار