به گزارش تابناک از خراسان جنوبی؛ رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضائیه گفت: صلاحیتهای دادگاههای صلح نسبت به گذشته شوراهای حل اختلاف، توسعه یافته و بیشتر شده است به گونهای که در ۱۱ بند، ۲۶ صلاحیت دارند و البته براساس ماده ۲۰ قانون شوارهای حل اختلاف، صلاحیتهای اضافی نیز به آن اضافه میشود.
حجت الاسلام صادقی در جمع خبرنگاران افزود: دادگاههای صلح در این دوره جدید تحول و تعالی قوه قضائیه، در همه نقاط کشور راه اندازی شده اند واین اتفاق به تازگی رخ داده است. براساس قانون جدید شوراهای حل اختلاف، ماموریت اول آنها صلح وسازش است درحال حاضر حدود دو هزار دادگاه صلح در کشور فعال است که به کمک شوراهای حل اختلاف آمده و در کنار آنها باید مستقر است. (براساس قانون شعبه حل اختلاف و دادگاه صلح و سازش در کنار هم هستند)
حجت الاسلام صادقی ماموریت و هدف اصلی دادگاههای صلح را ایجاد سازش بیشتر بین مردم بیان و اضافه کرد: در صورتی که امکان و راه حلی برای سازش نبود آن گاه دادگاه، رای رسمی را مثل سایر موارد صادر میکند.
وی تاکید کرد: صلاحیتهای دادگاههای صلح نسبت به گذشته شوراهای حل اختلاف، توسعه یافته و بیشتر شده است به صورتی که در ۱۱ بند، ۲۶ صلاحیت دارند و البته براساس ماده ۲۰ قانون شوارهای حل اختلاف، صلاحیتهای اضافی نیز به آن اضافه میشود.
حجت الاسلام صادقی یادآوری کرد: شوراها در دوره جدید تعالی جدیدتری پیدا کرده اند برای نمونه در اولین مورد، ماموریت سازشی خود را جدیتر دنبال میکنند و در مرحله دوم در بعضی پرونده ها، صلاحیت صدور گزارش اصلاحی را پیدا کردند برای مثال در پروندههایی که از طریق سایر محاکم به شوراهای حل اختلاف ارجاع میشود یا مردم مستقیم مراجعه میکنند شوراهای حل اختلاف گزارش اصلاحی میدهند و صلح نامه تبدیل به گزارش اصلاحی شده و ضمانت اجرایی برای صلح ایجاد شده پیش بینی میشود که به منزله رای قضایی است.
به گفته وی این ضمانت اجرایی خیلی مهم و از نوآوریهای قانون است که پیش بینی شده و کارآمدی شوراهای حل اختلاف با عملیاتی شدن آن بیش از پیش خواهد شد.
رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضائیه نکته دیگر را افزایش صلاحیت و توانمندی شوراهای حل اختلاف بیان و اظهار کرد: در چهار سال گذشته تغییراتی به وجود آمده است، آن زمان سالانه ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار پرونده در شوراهای حل اختلاف رسیدگی میشد، اما حالا به بالاتر از ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار رسیده و با تعداد نیروی کمتری ۲ برابر شده و کار آمدی بیشتر شده است. باهمت جمعی در کشور درصد صلح و سازش افزایش یافته است.
صادقی افزود: در سراسر کشور از جمله خراسان جنوبی درصد صلح و سازش بالا رفته و از ۲۹ به ۴۲ درصد رسیده است، امیدورام این کارآمدی باز هم بیشتر شود.
وی اطلاعرسانی در مورد دادگاههای صلح را مسولیت رسانهها بیان کرد تا اطلاع رسانی بیشتری در این زمینه انجام دهند و مردم با آشنایی بیشتر، بهتر از این ظرفیت استفاده کنند.
انتهای پیام/ع