مدیرکل حفاظت محیط زیست قزوین خبر داد؛

ثبت تصویر کفتار ایرانی در آبیک

گروه استان‌ها- مدیرکل حفاظت محیط زیست قزوین از ثبت تصویر یک قلاده کفتار ایرانی در شهرستان آبیک خبر داد و گفت: این رخداد، بیانگر پویایی زیستگاه‌های طبیعی منطقه است.
کد خبر: ۱۲۲۵۲۵۵
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۴۰۵ - ۱۸:۲۰ 27 June 2026

ثبت تصویر کفتار ایرانی در آبیک

به گزارش خبرنگار تابناک در استان قزوین، «سیداسدالله هاشمی» مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین، از ثبت تصویر یک قلاده کفتار ایرانی در شهرستان آبیک خبر داد و اظهار کرد: پرسنل اداره حفاظت محیط زیست شهرستان آبیک در جریان گشت و کنترل شبانه در حوزه استحفاظی این شهرستان، موفق به فیلم‌برداری از یک قلاده کفتار ایرانی شدند.

وی افزود: ثبت حضور این گونه ارزشمند، نتیجه استمرار گشت‌های حفاظتی، پایش میدانی و تلاش‌های شبانه‌روزی محیط‌بانان برای صیانت از زیستگاه‌های طبیعی استان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین، با بیان اینکه چنین مشاهداتی علاوه بر ارزش علمی و حفاظتی، نشان‌دهنده پویایی اکولوژیکی منطقه است، تصریح کرد: حضور کفتار ایرانی بیانگر آن است که زیستگاه‌های طبیعی شهرستان آبیک همچنان ظرفیت مناسبی برای زیست گونه‌های بومی و ارزشمند حیات وحش دارند و این موضوع ضرورت حفاظت هرچه بیشتر از این عرصه‌ها را دوچندان می‌کند.

هاشمی با اشاره به نقش مهم کفتار ایرانی در چرخه طبیعت گفت: این گونه از گوشتخواران ارزشمند و کمتر مشاهده‌شده کشور به شمار می‌رود و با حذف لاشه جانوران و کمک به پاکسازی طبیعت، نقش مؤثری در حفظ تعادل اکولوژیکی و سلامت زیست‌بوم‌ها ایفا می‌کند.

وی همچنین بر اهمیت مشارکت مردم در حفاظت از حیات وحش تأکید کرد و افزود: همکاری جوامع محلی و گزارش مشاهدات حیات وحش به محیط زیست، نقش مهمی در حفاظت از گونه‌های جانوری و استمرار حیات آنها دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین، در پایان از شهروندان خواست در صورت مشاهده گونه‌های حیات وحش، از هرگونه آسیب رساندن، تعقیب یا ایجاد مزاحمت برای آنها خودداری کرده و در صورت نیاز، موضوع را به نزدیک‌ترین اداره حفاظت محیط زیست اطلاع دهند.

انتهای پیام/

آخرین اخبار