تابناک-بودجه 1401 شهرداری بندرعباس با مبلغ 2هزار و 498 میلیارد تومان به تصویب شورای شهر بندرعباس رسید اما این جلسه حواسی بسیاری داشت.
کد خبر: ۱۰۳۰۲۳۲
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۷ 22 February 2022

به گزارش تابناک هرمزگان  بیست و نهمین جلسه رسمی شورای شهر بندرعباس با دستورکار بررسی لایحه بودجه 1401 شهرداری بندرعباس برگزار شد.
فاطمه جراره رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس در این نشست اظهارداشت: با توجه به اینکه امروز یکی از مهم‌ترین موضوعات بررسی بودجه به پایان می‌رسد بنا است تصویب بودجه 1401 را داشته باشیم لذا بایست از تلاش همه اعضای شورای اسلامی شهر بندرعباس در فصل بودجه ریزی تشکر کنیم و از زحمات پرسنل شهرداری بندرعباس در تنظیم بودجه نیز قدردانی می‌کنیم.
وی افزود: ما به دنبال افزایش نظارت شورا بر شهرداری مخصوصا در حوزه مالی و بودجه هستیم و  قطعا با وجود همه تلاش‌ها و بررسی‌ها بودجه شهرداری بندرعباس هنوز با واقعیت درآمدها و هزینه‌کردهای شهرداری منطبق نیست.
رئیس شوراي اسلامي شهر بندرعباس تاکید‌کرد: شهر بندرعباس با وجود صنایع عظیم در غرب و یدک کشیدن عنوان پایتخت اقتصادی کشور آن‌چنان که باید و شاید پیشرفت عمرانی برای مردم نداشته است و یکی از اصلی ترین علت آن میزان هزینه‌های جاری بالای شهرداری بوده است در حالی که باید حداقل 40 درصد بودجه شهرداری‌ها به مسائل عمرانی معطوف شود اما در سال‌های گذشته این امر محقق نشده است و حتی برخی از هزینه‌های جاری در قالب عمرانی آمده است.
جراره تصریح‌کرد: در سال‌های اخیر بحث ارزش‌افزوده خیلی توانسته است به قدرت مالی مدیریت شهری در کشور کمک کند اما 40 درصد درآمدهای همین امر نیز بايد در پروژه‌های عمرانی هزینه شود و تاکنون شهرداری بندرعباس بدون توجه به سهم 40درصد عمرانی این هزینه را انجام داده است لذا نمی‌توان بدون در نظر گرفتن این موضوع به اهداف رسید.


وی خاطرنشان کرد: در یک کلام ارزش‌افزوده و درآمدی که برای شهرداری ایجاد می‌کند نباید به سمت کم‌بازده شدن درآمدهای شهرداری برود لذا با ایجاد محدودیت در هزینه‌کرد ارزش افزوده تلاش کرده ایم تلاش  شهرداری بندرعباس را برای افزایش درآمدها را در سال آینده بالا ببریم.
رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: یکی از مشکلات شهرداری مسئله بازنشستگان شهرداری بود که در بودجه امسال شهرداری ملزم شده است این موضوعات را در نظر بگیرد و همچنین مهلتی به شهردار بندرعباس داده شده است تا موضوع بی.آر.تی هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شود چرا که تعلل در این موضوع هزینه اجرای پروژه را تا 4برابر افزایش می‌دهد.
وی افزود: سال 99 حدود 217میلیارد تومان به حساب شهرداری‌ها واریز شده است و شهردار محترم به علم این موضوع سکان شهرداری‌ها را در دست گرفتند که برای امسال تا به امروز بیش از 400میلیارد تومان ارزش افزوده داشتیم که اگر برای پرداخت حقوق و مزایا اگر برنامه‌ریزی درستی باشد مشکلی در پرداخت حقوق و مزایا اتفاق نمی‌افتد چرا که 60 درصد درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده برای هزینه‌های جاری در نظر گرفته شده است.
یعقوب دبیری‌نژاد عضو شورای شهر بندرعباس در نطق پیش از دستور خود اظهارداشت: این روزها دوستان مسجدی ما و مردم شهر بندرعباس نگران اختلاف نظرها در شورای ششم هستند، و البته عده‌ای نیز در بیرون از شورا، از اختلاف نظرها خوشحال‌اند و همچنان از عنوان شورای انقلابی به تمسخر استفاده می کنند.
وی افزود: معتقدم نشانه انقلابی و آزاده بودن ، سكوت نكردن در برابر موضوعاتی است كه برابر آموخته‌های دينی مصداق امر به معروف و نهي از منكر است و سكوت در برابر آن شرعا جايز نيست.
دبیری‌نژاد بیان‌کرد: بیان نظرات مخالف و موافق در شورا نه تنها جای نگرانی ندارد که نشان از پویایی شورایی است که بر اعتقاد قلبی خود، درست یا غلط ایستاده و بی واهمه از هر تهدیدی و مصلحت اندیشی به بیان نظر و عقیده خود پرداخته و مجادله و مباحثه می‌کند و این نفس تشکیل شوراست که سوره مبارکه شورا نیز در این‌ خصوص نازل شده است.
عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس تاکید‌کرد: دوستان در جلسات رسمی شورا به ما لقب شوراي شهرداري دادند، از ظرفیت سایر ادارات برای خدمت به مردم محلات بافت فرسوده کمک گرفتیم، اخبار آن را از شبکه اجتماعی شورا حذف کردند، نطق های ما را سانسور کردند، جلسات شورا را همچنان بدون رعایت تشریفات قانون شوراها برگزار کردند، در نشست‌های شورا آزادانه برای کوبیدن طرف مقابل خود سخنرانی‌ها كردند اما اجازه ارائه نظرات و تذكرات قانونی به ما ندادند، دعوتنامه حضور اعضا برای نشست با مديركل امور شوراهای وزارت كشور را مخفی كردند و مخفيانه در جلسه شركت نمودند و سه نفر سهميه شوراي شهر بندرعباس را سوزاندند و از هر آنچه مربوط به حق خودمان به عنوان عضو شورا بود گذشتیم و به مصلحت سکوت کردیم ، اما در برابر تضییع حق مردم و  کارشکنی در تصویب بودجه غیر واقعی سکوت نمی‌کنیم.
وی دیگر علل مخالفت خود با بودجه 1401 را محدود کردن منابع اعتباری پرداخت حقوق کارگران و کارمندان زحمتکش شهرداری، خام فروشی املاک شهرداری به مبلغ بیش از 400 میلیارد تومان، نصف کردن غیر منطقی نصاب معاملات نسبت به سایر کلانشهرهای کشور، ایجاد اختلال عمدی در روند پروژه‌های عمرانی آن هم به اسم نظارت شورا دانست و گفت: در بخش دوم سناریوی بودجه، در نیمه اول سال 1401 شاهد تجمعات کارگرانی خواهیم بود که منابع درآمدی پرداخت حقوق آنان محقق نشده و خواستار پرداخت به موقع حقوق هایشان هستند و نطق ها و انتقادات علیه شهرداری شروع می‌شود.
دبیری نژاد عنوان‌کرد: مبلغ رفاهیات پرسنل شهرداری تحت عنوان جیره نقدی برای سال 1401، از 1.320.000 تومان با هشتاد هزار تومان بیشتر از رقم پیشنهادی اولیه به 1.400.000 تومان رسیده به عبارتی به طور متوسط ماهیانه 6.700 تومان رفاهیات شما افزایش یافته و  به پرسنل شهرداری توصیه اکید دارم در رفاه و تجمل گرایی غرق نشوید، چون منبع پرداخت همان رفاهیات را محدود کرده‌ایم و مشخص نیست چه زمانی امکان پرداخت آن وجود داشته باشد.

فاطمه جراره در پاسخ به انتقادات دبیری نژاد در رابطه با عدم پخش لایو جلسات شورا در اینستاگرام علت آن را مسدود شدن پیج به علت محدودیت‌های اینستاگرامی در انتشار عکس شهید سلیمانی دانست و در رابطه با دعوتنامه حضور اعضا برای نشست با مديركل امور شوراهای وزارت كشور گفت: 3 تن از اعضای شورا برای این جلسه مشخص و در آن شرکت کردند‌.
سید رضا موسوی رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر بندرعباس نیز در این جلسه گفت: در بودجه 1401 نکاتی را اصلاح کردیم که در راستای برنامه‌‌ریزی بهتر برای شهر بندرعباس بود و با تاکید موارد قانونی بودجه را اصلاح کردیم و نکته اصلی این بودجه واقعی‌سازی بودجه بر اساس نیازها بوده است.

وی افزود: توجه ویژه به موضوعات حقوق و دستمزد پرسنل شهرداری بندرعباس با افزایش 20درصدی، افزایش نظارت در فرآیندهای اجرایی پروژه‌های شهرداری، تاکید بر موضوعات مطالعاتی، بررسی جز به جز برای عملیاتی‌سازی فرآیندها، تعیین تکلیف پروژه‌های نیمه تمام و اولویت بخشی به اجرای پروژه‌های ویژه در زمینه ایمنی شهری، بانوان و معلولین از نقاط قوت بودجه 1401 است.

عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس بیان‌کرد: در سالی که گذشت زلزله و بارندگی شدیدی را شاهد بودیم که بخشی از مشکلاتی که ایجاد شد به دلیل نیمه‌تمام بودن پروژه‌های شهری بود و در این حوزه در تلاش هستیم مشکلات را کاهش دهیم.
موسوی عنوان‌کرد: در بودجه 1401 حدود 404 ردیف درآمدی شامل انواع عوارض، بهای خدمات و ... در 20 فصل تهیه و تدوین کردیم که 315 ردیف مربوط به سازمان‌های تابعه و 89 ردیف مربوط به شهرداری است.

وی ادامه داد: سرفصل‌های هزینه‌کرد اعتبارات متمرکز قانون مالیات بر ارزش افزوده به بهبود عبور و مرور و توسعه حمل‌ونقل عمومی، توسعه خدمات شهری، عمران و توسعه شهری و بهبود زندگی شهروندان، توسعه خدمات الکترونیک، تجهیز، نوسازی و بازسازی ماشین‌آلات، حمایت از طرح‌های درآمدزا و کمک به هزینه‌های جاری و تامین حقوق پرسنل اختصاص پیدا کرده است.

حیدری معاون مالی شهرداری بندرعباس نیز در این جلسه تاکید‌کرد: یکی از مسائلی که باعث شده درآمدهای پایدار به سمت درآمدهای ناپایدار برود عدم اجرای ستاد ممیزی است و متأسفانه سازمان‌ها و مناطق فقط هزینه‌کننده شده‌اند و در بخش‌های درآمدی مشارکت خاصی ندارند.

دبیری نژاد باری دیگر در مخالفت بودجه 1401 صحبت کرد و گفت: بودجه قرار است ملاک برنامه‌ریزی ما باشد و همین الان اعلام می‌کنم که منابعی که در بودجه قرار دادیم به هیچ وجه وصول نمی‌شود و اشتباهاتی در بودجه نویسی وجود دارد.
وی افزود: افزایش و درآمدها را بردیم روی آرامستان، میادین و خدمات شهری که مشخص است تحقق پیدا نمی‌کند و بودجه شهرداری به دلیل اینکه مبنای حسابداری از مبنای نقدی به مبنای تعهدی رفته است اما ما بر مبنای نقدی بودجه‌ریزی می‌کنیم به مشکلات بر می‌خوریم.

عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس بیان‌کرد: یک برگ کاغذ و یک مستند در کل قوانین بیاورد که گفته باشد که درآمدهای ارزش افزوده باید 60 به 40درصد برای بودجه‌های عمرانی هزینه شود و این امر وجود ندارد اما در شهرداری بندرعباس به مانند وحی منزل می‌خواهند این‌گونه هزینه شود.
سید رضا موسوی نیز در موافقت با بودجه 1401 شهرداري بندرعباس گفت: هیچ وحی منزلی نیست که مصرف ارزش افزوده 60درصد به 40 درصد شود بلکه 7 محل هزینه‌کرد برای آن مشخص کرده‌ایم.
وی افزود: شهرداری 404 کد درآمدی دارد و علت اینکه بودجه محقق نشده است عدم تلاش و عملکرد شهرداران است پس ما نمی‌توانیم به بهانه‌های مختلف که کارمان را در حوزه کسب درآمد انجام نمی‌دهیم حق مردم را بخوریم.
عضو شورای شهر بندرعباس تاکید‌کرد: اختصاص ارزش‌افزوده برای پرداخت حقوق و دستمزد یعنی ناکارآمد‌ کردن سیستم درآمدی شهرداری بندرعباس و به شخصه اگر حتی همه اعضا هم موافق باشند من با این موضوع مخالف هستم.
فریده عامری دیگر عضو شورای شهر بندرعباس نیز گفت: شهرداری بندرعباس الان در بحث معاملات ممنوع المعامله است و شهردار بندرعباس میراث‌دار عملکرد شهردار سابق هستند بنابراین اگر ما می‌خواهیم برنامه‌ریزی کنیم باید ارزش افزوده پلکانی از هزینه‌کرد در حقوق و مزایا حذف شود.

وی افزود: بنده هم مخالف هستم که کل درآمد شهرداری صرف حقوق و مزایا شود اما اینکه به یکباره این اتفاق بیفتد تحمیل فشار به شهرداری است و شهرداری نمی‌تواند حقوق پرسنل را تامین کند.
اسماعیل رئیسی حسن‌لنگی منشی شورای شهر بندرعباس نیز تاکید‌کرد: بحث مالیات ارزش‌افزوده کمک کردن به شهردار است، مردم فضای سبز ندارند، پارک ندارند در حمل و نقل و ترافیک مردم گرفتار هستند و اگر اجازه بدهند قطعا همه پای‌کار باشیم مشکل حقوق و مزایا نیز حل می‌شود.
رقم بودجه 1401، 2هزار و 498 میلیارد تومان در نظر گرفته شد که 1200میلیارد تومان هزینه جاری، تملک سرمایه ای 862 میلیارد تومان و تملک دارایی مالی 18 میلیارد تومان بود که به تصویب شورا رسید.
بودجه شورای اسلامی شهر در سال آینده نیز 2میلیارد و 200 میلیون تومان تعیین شد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار