سرپرست فرمانداری قصرشیرین با اعلام اینکه مرز رسمی خسروی برای تردد زوار عتبات عالیات باز است، گفت: تردد زائران از این مرز به صورت روزانه به عراق اکنون در جریان است.
کد خبر: ۱۰۷۳۹۵۳
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۸ 26 October 2022

به گزارش خبرگزاری تابناک کرمانشاه به نقل از ایرنا «محمد حیدری» روز چهارشنبه افزود: مرز رسمی خسروی از ۲۳ مردادماه امسال پس از حدود سه سال به روی زائران عتبات عالیات بازگشایی شد که از آن زمان تاکنون این گذرگاه یکی از مرز‌های فعال کشورمان برای تردد زائران جهت عزیمت به عراق و اماکن مقدس این کشور است.

وی اظهار داشت: ساعات مجاز خروج از مرز رسمی خسروی به عراق روزانه از ۷ صبح تا ۵ عصر است و در این ساعات زائران می‌توانند با داشتن گذرنامه معتبر از این مرز به عراق کنند.

سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: ۵۸ گیت ورود و خروج و داشتن امکانات بسیار عالی در مجموع پایانه بین المللی مرز خسروی و همچنین داشتن راه دسترسی مناسب و وجود اماکن اقامتی بسیار مناسب با ظرفیت یک هزار و ۵۰ تخت از مجموعه شرایطی است که برای رفاه زائران عتبات عالیات فراهم شده است.

حیدری با اشاره به ایام اربعین امسال گفت: بیش از ۵۰۰ هزار نفر زائر در اربعین امسال از مرز خسروی برای عزیمت به عراق و بازگشت به کشورمان تردد کردند که در مجموعه بررسی‌های انجام شده و نظرخواهی صورت گرفته بیشترین رضایت نسبی زائران از مرز خسروی در بین مرز‌های ۶ گانه عبوری برای تردد زائران بود.

وی گفت: هم اکنون تعداد زائران به صورت روزانه از مرز خسروی برای عزیمت به عراق متغیر است و خروج زائران از این گذرگاه بین المللی نیز هم انفرادی وهم به صورت کاروانی است که درخواستی از سازمان حج و زیارت برای اختصاص سهمیه کاروان‌های زائر از این مرز برای عزیمت به عتبات عالیات داشته ایم.

او همچنین از طرح توسعه پایانه مرز خسروی با ۳۰میلیارد تومان اعتبار خبر داد و گفت: این امر به منظور جداسازی مرز تجاری از دروازه زیارتی است تا این فعالیت‌ها کاملا به صورت منفک در مرز‌ها انجام شوند در واقع اصلاح ساختاری به لحاظ آمایش فضایی ایجاد شود.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

امسال مرز خسروی در شهرستان قصرشیرین برای تردد زائران اربعین بازگشایی شده است.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرز‌های کشورمان با شهر‌های زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می‌گرفت.

خسروی یکی از مرز‌های مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می‌کنند پس از عبور از شهر‌های دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می‌رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین (ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می‌کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار