کد خبر: ۲۵۱۲۵۴
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۷ 25 June 2016
به گزارش ایرنا، منطقه سیستان واقع در شمال سیستان و بلوچستان یکی از مناطق خاص دنیا محسوب می شود که باد و نور خورشید همواره در آن وجود داشته و آوازه بادهای موسمی 120 روزه معروف آن به گوش همه رسیده است.
گرچه بادهای 120 روزه در مقطع زمانی خاصی با شدت زیاد وزیده می شود اما سایر اوقات سال نیز وزش باد در این منطقه تداوم دارد.
همچنین تابش تقریبا عمود نور خورشید در این منطقه سبب بروز روزهای گرم و آفتابی در آن شده است و به گفته برخی کارشناسان بیشتر ایام سال دمای هوای منطقه سیستان به بیش از 50 درجه می رسد.

**منابع بی پایان و تنها یک توربین بادی در سیستان
با وجود چنین منابع تمام نشدنی تنها یک توربین بادی در این منطقه وجود دارد که به گفته کارشناسان بیشترین راندمان را نیز در کشور داشته است و البته هیچگونه ابزاری برای بهره برداری از نور خورشید در آن نیست.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه زابل در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در منطقه سیستان تنها یک توربین بادی در محدوده شهر رامشار وجود دارد.
هوشنگ ناظری ادامه داد: این توربین در سال 87 با سرمایه گذاری 10 میلیارد ریالی و با مشارکت شهر رامشار، وزارت نیرو و دانشگاه زابل نصب و راه اندازی شد.
وی افزود: این توربین بادی در سالهای اخیر توانسته بیشترین راندمان تولید را در کشور و در همسنجی با توربین های بادی منطقه منجیل داشته باشد.
وی بیان کرد: گرچه محدوده ای هزار هکتاری در سال 87 برای نصب توربین های بیشتر در منطقه رامشار در نظر گرفته شده اما به دلیل نبود سرمایه گذار هیچ پیشرفتی در این زمینه حاصل نشده است.
وی گفت: کشورهای فنلاند و استرالیا در سالهای قبل برای سرمایه گذاری در این زمینه اقدام کرده اند اما متاسفانه بنابر برخی دلایل منصرف شدند.

**طبیعت، مواد اولیه تولید انرژی را در اختیار سرمایه گذاران قرار داده است
این منطقه از دیرباز جولانگاه بادهای سهمگین بوده و آفتاب تمام نشدنی آن همزاد با پیدایش منطقه وجود داشته است.
فرماندار شهرستان ویژه زابل اظهار داشت: در منطقه سیستان 2 روش تولید انرژی نو از طریق خورشید و نیز باد بصورت تحقیقاتی اثبات شده است.
ناظری ادامه داد: یکی از دغدغه های سرمایه گذاران در هر زمینه ای یافتن مواد اولیه برای تولید کالاست که در منطقه سیستان این مواد به راحتی در اختیار آنان قرار دارد.
وی افزود: انرژی باد همواره در سیستان وجود دارد و حتی در برخی شرایط تا 180 روز بصورت پیوسته و شدید وزش داشته است.
وی تصریح کرد: همچنین در سایر اوقات سال وزش این بادها وجود دارد و طبیعت مواد اولیه ایجاد انرژی های نو از این طریق را در اختیار سرمایه گذاران قرار داده است.
فرماندار زابل خاطرنشان کرد: انرژی خورشید نیز یکی از مواد اولیه بی پایان در این منطقه به منظور بهره برداری برای تولید انرژی های نو است به طوری که به علت نزدیکی منطقه سیستان به نصف النهار مبدا تابش خورشید حداقل برای 12 ساعت در روز در این منطقه وجود دارد.

*تضمین بازگشت سرمایه در صورت سرمایه گذاری در این بخش
بازار فروش کالا یکی دیگر از دغدغه های سرمایه گذاران است که در منطقه سیستان به دلیل قرار گرفتن در جوار کشور افغانستان و نیاز روزافزون این کشور به واردات انرژی این مشکل وجود ندارد و این موضوع خرید تضمینی کالا و برگشت سرمایه را به دنبال دارد.
ناظری تصریح کرد: هم اینک تمام دنیا نیاز به انرژی دارند و تولید انرژی یکی از صنایعی است که بازار خاص خود را دارد.
وی با بیان اینکه کشور افغانستان و پاکستان همواره متقاضی واردات انرژی از ایران اسلامی هستند بیان کرد: هم اینک برق شهر زرنج افغانستان از سوی ایران اسلامی تامین می شود و وجود مزرعه تولید انرژی های نو در سیستان نیز می تواند نقش بسزایی در صادرات انرژی داشته باشد.

**نبود سرمایه گذار و هدر رفت سرمایه های خدادادی در سیستان
در دنیای رو به پیشرفت و نیز شرایط نابسامان مالی کنونی نمی توان از دولت انتظار داشت تا در تمام زمینه ها ورود مستقیمی داشته باشد و باید بیشتر به سمت فعال شدن سرمایه گذاران بخش خصوصی حرکت کرد.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: دولت نقش خود را در اخذ مجوز های لازم برای ساخت مزرعه انرژی های نو از سازمان انرژی های نو به خوبی ایفا کرده و این موضوع را در برنامه های خود قرار داده است.
ناظری ادامه داد: مشکلی اصلی، نبود سرمایه گذار در این زمینه است که سبب بی بهره ماندن این منابع طبیعی و خدادادی شده است.
وی افزود: مردم می توانند در قالب شرکت های سرمایه گذاری سهام خریداری کرده و از این طریق نقدینگی لازم برای ایجاد مزارع انرژی های نو در سیستان فراهم شود.
وی تصریح کرد: رسیدن به این هدف تنها نیاز به ایفای نقش فعال مردم دارد.
فرماندار شهرستان ویژه زابل خاطرنشان کرد: اخیرا یک شرکت سهامی خاص مجوز های لازم در این زمینه را نیز اخذ و برای خرید و نصب توربین های بادی با کشور چین توافق کرده است.
منطقه باد خیز و نورگیر سیستان با وجود تمام ظرفیت های نهفته و آشکار خود از نظرها دور مانده و محرومیت بر آن سایه افکنده است در حالیکه توسعه انرژی های نو (که از چشم سرمایه گذاران خارجی دور نمانده) نه تنها می تواند محرومیت را زدوده بلکه انرژی مورد نیاز ساکنان این منطقه و مردم آنسوی مرز در افغانستان را نیز تامین کند.
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار