در روزهای گذشته رئیس قوه قضائیه از آمادگی ایران برای گفت و گوی حقوق بشری با اروپا سخن گفت. موضعی که البته با سخنان برادر رئیس قوه قضائیه به عنوان رئیس ستاد حقوق بشر این قوه نیز تکمیل تر شد. الهام امین زاده دستیار ویژه رئیس جمهور در گفت و گو با تابناک،شروط ایران برای آغاز این گفت و گو را مشخص کرده است.
کد خبر: ۲۷۶۲۴۹
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۴ 13 August 2016
به گزارش تابناک یزد، امین زاده با بیان اینکه حقوق بشر غربی به کرامت انسانی بی توجه است و مبنایش دیدگاه های سیاسی است، گفت: اگر حقوق بشر در غرب مبنایش کرامت انسانی بود با تعاملات بین المللی و احترام به تنوع فرهنگی ملت ها می شد گفت گوهای حقوق بشری را انجام داد، اما در حقوق بشر غربی کرامت انسانی مطرح نیست.

عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران درباره طرح موضوع آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای انجام گفت و گوهای حقوق بشری با اروپا که از سوی رئیس قوه قضائیه همزمان با 14 مرداد ماه روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی مطرح شد، حقوق بشر اسلامی را عاری از دیدگاه های سیاسی و مبتنی بر کرامت انسانی خواند.

الهام امین زاده در گفت و گو با خبرنگار «تابناک» درباره سخنان اخیر آیت الله آملی لاریجانی که  گفته بود، به شورایعالی امنیت ملی، وزارت امور خارجه و ستاد حقوق بشر پیشنهاد داده مسأله گفت‌وگو با کشورهای اروپایی را در بحث حقوق بشر باز کنند، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر عضو بسیاری از اسناد و کنوانسیون های حقوق بشری بین المللی است.

وی افزود: در حال حاضر ما عضو کنوانسیون های حقوق بشری نظیر میثاق نامه های حقوق مدنی و سیاسی، حقوق اجتماعی، حقوق اقتصادی، حقوق فرهنگی، حقوق کودک و بسیاری از اسناد حقوق بین المللی هستیم.

دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی تصریح کرد: در کنار همه تعهدات بین المللی جمهوری اسلامی ایران درباره این موضوعات، ما دارای یک سند بسیار ارزشمندی به نام قانون اساسی هستیم که هنوز جزو پیشرفته ترین و مدرن ترین قوانین جهان است.
وی با بیان اینکه از حیث آزادی های مدنی که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده ما جزو سرآمدان این حوزه در جهان به شمار می رویم، ادامه داد: حتی ازحیث قوانین کیفری نیز جمهوری اسلامی ایران در موقعیت ممتازی قرار دارد.

به گفته امین زاده، جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهایی است که حقوق بشر را به نسبت خوبی انجام می دهد. البته مردم در برخورد با نهادهای عمومی و شرکت های خصوصی ممکن است که حقوق شان تضعیف شده باشد؛ اما حقوق بشر و حقوق شهروندی در کشور ما به خوبی مورد توجه قرار می گیرد.

وی با اشاره به طرح موضوع گفت گوهای حقوق بشری، یادآورشد: اگر حقوق بشر در غرب مبنایش کرامت انسانی بود با تعاملات بین المللی و احترام به تنوع فرهنگی ملت ها می شد این گفت گوها را انجام داد، اما در حقوق بشر غربی کرامت انسانی مطرح نیست.

این حقوقدان در عین حال تاکید کرد: مبنای حقوق بشر غربی رفتار بر اساس استانداردهای دوگانه و موضوعات سیاسی است ، برای همین با وجود نقض حقوق بشر توسط برخی کشورها که نظایر آن در منطقه دیده می شود، این رفتارها از سوی غرب محکوم نمی شود.

وی اضافه کرد: ولی رفتار برخی کشورهای نظیر جمهوری اسلامی ایران در موضوع حقوق بشر بر اساس قانون اساسی و شرع مقدس اسلام است که قوانینی را در موضوع حقوق بشر مطرح می کند. به عنوان مثال موضوع حمایت از غیرنظامیان، اماکن مقدس، کشتزارها و حتی حیوانات در قوانین حقوق بشری مربوط به شرع مقدس اسلام مطرح می شود که در بسیاری از قوانین حقوق بشری مورد توجه نیست.

امین زاده که پیشتر معاون حقوقی رئیس جمهور نیز بوده است در خصوص برخی موضوعاتی که در باب حقوق بشر علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح می شود، خاطر نشان کرد: برخی موضوعاتی که در قوانین بین المللی حقوق بشری که مبنای غربی دارد و مواردی که بعضا علیه ما مطرح می شود، بر اساس دیدگاه های سیاسی است.

رییس قوه قضاییه 13 مردادماه در مراسم بزرگداشت روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی، خطاب به ستاد حقوق بشر و وزارت امور خارجه خواستار شد: من پیشنهادی دارم به ستاد حقوق بشر که با همکاری وزارت امور خارجه مساله گفت‌وگو با کشورهای اروپایی را در بخش حقوق بشر ایجاد کند البته آمریکایی‌ها را باید کنار گذاشت، آن‌ها اهل خدعه‌اند و در برجام نشان دادند. ما در بحث حقوق بشر با آن‌ها گفت‌وگویی نداریم. اصلی‌ترین شرط این گفت‌وگو باید این باشد که این گفت‌وگوی حقوق بشری و مضمونش طرفینی باشد نه این‌که فقط ایران مورد سوال قرار گیرد، باید دوطرفه باشد. ما هم نسبت به اروپا بحث داریم.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار