مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: براساس آخرین آمار از 400 میلیارد مترمکعب بارش ها، حدود 290 میلیارد مترمکعب به دلیل شرایط خشک و نیمه خشک کشور تبخیر می شود.
کد خبر: ۳۲۸۵۸۶
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰ 14 November 2016
به گزارش تابناک شهرکرد، محمد عقیقی در حاشیه نشست بررسی دستاوردهای طرح همکاری های فنی ایران و ژاپن افزود: بدلیل تبخیربالای بارش ها، مهمترین و نخستین اقدام در اجرای طرح های آبخیزداری کاستن از تبخیر و افزایش نفوذ پذیری بارش ها در زمین و تغذیه سفره های زیر زمینی است.
وی ادامه داد: در این راستا و برای حفاظت از خاک، کنترل سیلاب و رسوب و تقویت پوشش های گیاهی، طرح های آبخیزداری هرساله در 550 نقطه کشورعملیاتی می شود.
عقیقی در ادامه میزان بالای فرسایش خاک کشور را از دیگر معضلات بخش آب و خاک عنوان کرد و گفت: میزان فرسایش خاک در ایران 16.7 تن در هکتار در سال برآورد شده که رقمی حدود سه برابر میانگین جهانی است.
وی اظهار کرد: علاوه بر این که ساختار زمین شناسی کشور فرسایش پذیری است، با افزایش جمعیت و میزان نیازها، دست اندازی به طبیعت و تخریب پوشش های گیاهی سبب تشدید افزایش میزان فرسایش خاک شده است.
عقیقی افزود: قرار گرفتن در کمربند خشک و نیمه خشک، بارش های خارج از فصل و بارش های رگباری در تابستان و زمانی که خاک نفوذ پذیری اندکی دارد، از دیگرعواملی است که فرسایش خاک در ایران را تشدید می کند.
وی افزایش سطح پوشش گیاهی عرصه های منابع طبیعی، حفاظت از خاک و اجرای طرح های آبخیزداری را از راهکارهای موثر برای کاهش فرسایش خاک برشمرد.
طرح جایکا از سال 89 با هدف حفظ و حراست و افزایش سطح پوشش های گیاهی درعرصه های جنگل و مرتعی با بهره گیری از مشارکت جوامع محلی در شهرستان کوهرنگ چهارمحال و بختیاری به مدت پنج سال اجرا شد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار