معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از انجام سالانه ۷۰۰ تا ۷۵۰ طرح تحقیقاتی در این دانشگاه خبر داد.
کد خبر: ۵۶۰۲۹۴
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۴ 01 February 2018

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا،دکتر فرید نجفی ، با بیان اینکه عمده پژوهش‌های انجام شده در دنیا کاربردی نمی‌شوند، گفت: در حال حاضر درکشور‌های پیشرفته تنها ۱۰ تا ۳۰ درصد پژوهش‌های انجام شده کاربردی می‌شوند. همچنین پنج تا ۱۰ سال طول می‌کشد تا همین پژوهش‌های کاربردی به هدف خود رسیده و کاربرد آن‌هادر جامعه مشخص شود.

نجفی تصریح کرد: بنابراین نباید این توقع باشد که هرپژوهشی که انجام می‌شود ظرف مدت کوتاهی کاربردی شده و اثر خود را در جامعه نشان دهد.کمتر از ۱۰ درصد پژوهش‌های دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه کاربردی می‌شود

وی افزود: در حال حاضر در کشور در بهترین حالت تنها ۲۰ درصد پژوهش‌های انجام شده آن هم ظرف مدت چند سال کاربردی می‌شوند و این میزان در دانشگاه علوم پزشکیکرمانشاه زیر ۱۰ درصد است.

وی به سابقه اندک پژوهش در کشور اشاره کرد و افزود: سابقه کار پژوهشی در کشور طولانی نیست و عملا بعد از انقلاب اسلامی کار پژوهش در کشور شروع شده و زمان زیادیلازم است تا پژوهش‌های انجام شده در کشور هدفمند و کاربرد محور شوند.

نجفی تصریح کرد: در حال حاضر پایان نامه‌های دانشجویی که می‌توان از دل آن‌ها کار‌های پژوهشی خوبی بیرون کشید، "دانشجو محور" هستند، به نحوی که دانشجو موضوع را ارائه می‌دهد.

وی افزود: باید به سمتی حرکت کنیم که اولویت‌های پژوهشی کشور مطرح شده و مانند قطعات پازل هر پژوهشگر تکمیل یک قطعه آن را برعهده گرفته و کار پیش برود که این امر کاریدشوار و زمان‌بر خواهد بود. هرچند در این زمینه اقداماتی در وزارت بهداشت صورت گرفته و سازمانی در این زمینه تشکیل شده که اولویت‌های پژوهشی را برای محققین تعیین
‌می‌کند.

انجام سالانه ۷۰۰ تا ۷۵۰ "طرح تحقیقاتی" در دانشگاه

نجفی در ادامه از انجام سالانه ۷۰۰ تا ۷۵۰ طرح تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خبر داد و اظهار کرد: این تعداد، پایان نامه‌های دانشجویی را نیز شامل می‌شود که درمجموع برای انجام این تعداد طرح تحقیقاتی، حدود دو تا سه میلیارد تومان هزینه می‌شود.

وی درآمد سالانه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه را ۶۰۰ میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: از این میزان تنها دو تا سه میلیارد تومان آن صرف طرح‌های تحقیقاتی می‌شود که بخشی ازآن هم صرف انجام پایان نامه‌های دانشجویی می‌شود که در حیطه معاونت آموزشی است.

نجفی خاطرنشان کرد: البته این میزان اعتبار، هزینه‌ای است که در تحقیقات به شکل پروپزال صرف می‌شود و در بحث زیرساخت‌های تحقیقاتی سال گذشته ۱.۵ درصد درآمد دانشگاهبه این امر اختصاص پیدا کرد و امسال به حدود دو درصد رسیده است.

وی افزود: دو درصد رقم درآمد‌های دانشگاه علوم پزشکی مبلغی حدود ۱۲ میلیارد تومان است که در این زمینه رتبه اول میزان جذب اعتبار پژوهشی از درآمد دانشگاه را در کشورداریم.

تولید داروی جدید "کاهنده قند خون" مراحل نهایی را می‌گذراند

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به انجام برخی پروژه‌های تحقیقاتی بزرگ در دانشگاه گفت: یکی از بزرگترین این پروژه‌ها، "کوهورت" روانسر استکه به جرات می‌توان گفت: بزرگترین پروژه تحقیقاتی در تمام تاریخ دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه محسوب می‌شود که حداقل ۱۰ تا ۱۵ سال ادامه خواهد داشت.

وی افزود: در حال حاضر طرح تحقیقاتی در زمینه تولید داروی "کاهنده قند خون" نیز در حال انجام است که در مرحله نهایی بوده و قرار است مرحله آزمایشی آن روی انسان در مقیاسوسیع انجام شود.

نجفی تصریح کرد: همچنین پروژه ساخت ماده موثره سه داروی خارجی و تولید بیش از ۳۰ قلم آنتی بادی را نیز در دستور کار داریم.

وی افزود: یکی از پروژه‌های موثر دیگر راه‌اندازی "رجیستری" ۱۰ بیماری است، به نحوی که روند درمان بیمار از زمان ورود به بیمارستان ثبت شده و بعد اطلاعات آنالیز می‌شود کهتا چه حد درمان بیمار موثر بوده و به استاندارد‌ها نزدیک است و اصلاحات بعدی در این زمینه اعمال می‌شود.

 

 

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار