رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران خاطرنشان کرد: امسال که به عنوان سال جهش تولید نامگذاری شده است، مرکز تحقیقات موفق به معرفی دو رقم کلزا "آرام و آسا"، دو رقم آفتابگردان، یک رقم جو و همکاری در معرفی دو رقم گندم در سطح کشور شده است.
کد خبر: ۹۲۶۰۱۸
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۶ 21 December 2020

محمودرضا رمضانپور با بیان اینکه در دنیا تحقیق و توسعه با هم می‌آید و در بخش کشاورزی موضوع تحقیق و توسعه بسیار ملموس است، اظهارکرد: هم‌افزایی بین تحقیقات و بخش اجرا یکی از نشانه‌های توسعه بوده چراکه هر یک از بخش‌های تحقیقاتی که در مرکز تحقیقات فعالیت‌های تحقیقاتی انجام می‌دهند متناظر با دستگاه‌های وابسته و پیوسته جهاد کشاورزی است.

وی افزود: در چند دهه اخیر که افزایش عملکرد محصولات کشاورزی و بهبود تولیدات کشاورزی و دامی اتفاق افتاد منتج از فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی است که در مراکز پژوهشی، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقات انجام می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران اضافه کرد: به عنوان نمونه در افزایش عملکرد محصولات زراعی اگر مقایسه‌ای با ارقامی که در مراکز تحقیقات بر روی محصولاتی مانند سویا، گندم، کلزا، آفتابگردان، جو و برنج داشتند مشاهده می‌کنیم این اراقم سبب افزایش عملکرد و بهبود تولیدات گیاهی شده است.

این مسئول اظهار کرد: بسیاری از آفات و مشکلاتی که برای صادرات میوه در استان مازندران وجود داشت اکنون این مشکل رفع شده است و امسال موفقیت خوبی در کنترل آفاتی مانند مگس میوه‌ای داشتیم که نتیجه هم‌افزایی بین محققان، مروجان و واحدهای اجرایی در سطح استان بود.

وی ادامه داد: اگر شاهد این هستیم میزان آلاینده‌ها و باقی‌مانده سموم در بسیاری از محصولات کاهش پیدا کرده است نتیجه هم‌افزایی بین مراکز تحقیقات و اجرا بوده است.

رمضانپور با بیان اینکه تحقیق و توسعه محور پیشرفت، خوداتکایی و جهش تولید است، گفت: اگر توسعه در امر کشاورزی اتفاق بیفتد جهش تولید در سطح محصولات کشاورزی عملیاتی می‌شود.

وی بیان کرد: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی دستاوردهای مهمی را به بهره‌برداران، کشاورزان و کسانی که در امر تولید فعالیت دارند به همراه داشته و به همین منظور ارقام مختلف محصولات کشاورزی را معرفی کرده است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران خاطرنشان کرد: امسال که به عنوان سال جهش تولید نامگذاری شده، مرکز تحقیقات موفق به معرفی دو رقم کلزا "آرام و آسا"، دو رقم آفتابگردان، یک رقم جو و همکاری در معرفی دو رقم گندم در سطح کشور شده است.

این مسئول با اشاره به اینکه بذر و پایه بذری مهم ترین کاری است که مرکز تحقیقات انجام می‌‌دهد، ادامه داد: بذر و پایه بذری که مورد نیاز است تا بذر مرغوب به دست کشاورزان برسد را در مرکز تحقیقات تولید می‌کنیم.

رمضانپور ادامه داد: پایه بذری که از لحاظ پتانسیل عملکرد و صفات ژنتیک یکنواختی در آن وجود دارد در اختیار شرکت‌های تولیدکننده بذر مرغوب قرار می‌گیرد و شرکت ها بذر را تولید می‌کنند و نظارت مستقیم کارشناسان و محققان مرکز تحقیقات در این بخش ضروری است.

وی اظهار کرد: فعالیت‌های بسیار خوبی از سوی مرکز تحقیقات در پایش خاک‌های استان انجام شد و در عمده دشت و مناطق میان‌بند تناسب اراضی را انجام دادیم و گام موفقی بوده که بر اساس آن می‌توانیم پیش‌بینی کنیم اگر در یک نقطه‌ جدید کشت انجام شود اولویت با کدام محصول است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران ادامه داد: هر ساله فرمول‌هایی را برای میزان درصد مصرف کود ارایه می کنیم تا بر اساس پراکنش جغرافیایی در استان برای محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.

این مسئول درباره نیاز عناصر غذایی گفت: متعادل کردن مصرف کود به منظور کیفیت محصولات کشاورزی است و برای مصرف متعادل سموم، معرفی سموم کم‌خطر و عوامل بیولوژیک کنترل کننده آفات و بیماری‌ها در حال انجام است.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار