مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی هشدار داد :
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی ا، اظهار کرد: آفات چوبخوار در شهرستان درمیان به حالت طغیانی در آمده، باغات را تصرف کرده‌ و درختان زیادی را از پا درآورده‌اند. مهدی یوسفی افزود: هرچند عامل اصلی این مشکل خشکسالی‌های پی در پی بوده اما تغییر سبک زندگی مردم نیز نقش مهمی در این خصوص داشته است. مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی ادامه داد: به گونه‌ای که چون در گذشته مردم برای گرم کردن منزل و پخت و پز از چوب و زغال استفاده می‌کردند همه چوب‌های خشک اطراف باغ را جمع‌آوری کرده و این امر باعث از بین رفتن آفات می‌شد.
کد خبر: ۹۶۴۴۸۳
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۶ 17 May 2021

وی تصریح کرد: این آفت که به سوسک شاخک بلند دهکده معروف است، در سال‌های اخیر و در پی ضعف ناشی از خشکسالی و کمبود مواد غذایی به حالت طغیانی درآمده است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با بیان این‌که راهکارهای فنی برای مقابله با این آفت وجود دارد، افزود: درخت گردو نسبت به تنش‌های آبیاری حتی در یک دوره کوتاه به ویژه در طول فصل گرما بسیار حساس است بنابراین دادن آب کافی به خاک در دوره‌های مشخص اولین شرط در پیشگیری و کنترل این آفت است.
یوسفی افزود: این آفت قادر است درختانی که دچار کمبود مواد غذایی هستند از فاصله دور تشخیص دهد بنابراین استفاده از کود سولفات پتاسیم شرط اساسی در کنترل این آفت است به طوری که عدم کاربرد پتاسیم سایر روش‌های مبارزه را بی‌اثر می‌کند.
وی اظهار کرد: جمع‌آوری شاخه‌های خشکیده و علف‌های هرز باغ و همچنین هرس قسمت‌های خشک درختان نیز یکی دیگر از روش‌های مبارزه با این آفت است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی ادامه داد: استفاده از سیم‌های مفتولی برای از بین بردن و له کردن لارو و تزریق سم دورسبان و یا خمیر آنتی تارلو در سوراخ‌های درختان و ضربه زدن به درخت در اردیبهشت و جمع‌آوری سوسک‌ها و سوزاندن آنها نیز روشی موثر در مبارزه است.
یوسفی افزود: با توجه به طولانی بودن دوره تخم‌ریزی تفریخ و وجود لارو داخل بافت چوبی نه تنها سمپاشی تأثیری ندارد، بلکه با از میان بردن دشمنان طبیعی باعث طغیان آفت می‌شود.
وی اظهار کرد: با توجه به این‌که این آفت طی سالیان مستمر به حالت طغیان درآمده است نمی‌توان یکباره و در طول یک فصل زراعی آن را نابود کرد و مراقبت و انجام اقدامات یاد شده در طی چند سال متمادی الزامی است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی در خصوص اقدامات جهاد کشاورزی، افزود: نخستین قدم در مبارزه با یک آفت شناسایی آن است و جهاد کشاورزی با تهیه و نصب انواع تله‌های فرمونی در کل سطح شهرستان، وجود و نبود برخی آفات چوبخوار را در شهرستان درمیان رصد کرده است.
یوسفی گفت: مدیریت جهاد کشاورزی با به‌کارگیری چهار عدد کارشناس ناظر گیاه‌پزشک و بررسی کل باغات شهرستان نقاط آلوده را که آفت به حالت ظغیانی در آمده، مشخص کرده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار