مدیر کل راه و شهرسازی استان قزوین:
مدیر کل راه و شهرسازی استان قزوین گفت: طرح های روستایی با توجه به شرایط کنونی نیازمند بازنگری است.
کد خبر: ۳۱۹۹۲۴
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۶ 29 October 2016
به گزارش تابناک از قزوین به نقل از مهر، جلسه هم اندیشی بررسی روند تهیه و تصویب طرح های هادی روستایی ظهر شنبه با حضور مدیر کل راه و شهرسازی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با رویکرد اصلاح این روند با هدف توسعه روستایی برگزار شد.

حامد مانی فر  در این جلسه با اشاره به سیاست وزرات راه و شهرسازی برای حفظ و ارتقای ارزش های موجود در شهرها و روستاها و همچنین لزوم توجه به تحقق برنامه های اقتصاد مقاومتی، گفت: بازنگری طرح های روستایی با توجه به شرایط امروز، موارد اقتصادی و اهمیت روستاها ضرورت بالایی دارد.

وی ادامه داد: تصویب این طرحها باید با محوریت و اولویت موضوع هویت و نقش روستا، رونق اقتصادی، پتانسیل گردشگری، ارزش های درونی روستا و ارتقای کیفیت زندگی در این مکان ها صورت پذیرد.

رئیس شورای هماهنگی مدیران راه و شهرسازی استان با اشاره به اندیشه ایرانشهری که توسط دکتر آخوندی مطرح شده، افزود: ما مامور و مسئولیم که سیاست های وزاتخانه را در استان اجرا کنیم که یکی از اساسی ترین آن اندیشه های ایرانشهری است، خوشبختانه در همین راستا اولین جلسه ایرانشهری بعد از تهران در قزوین برگزار شد.

وی عنوان کرد: اندیشه ایرانشهری راهکاری موثر است برای دست یافتن به شهرها، روستاها و راههای با هویت و البته کارآمد و سودمند که هر کدامشان نمادی از فرهنگ و تمدن ایران اسلامی خواهند بود.

مانی فر ادامه داد: آسفالت و زیر سازی محور دستجرد به پل انبوه در راستای تحقق به همین اندیشه و توجه به تاریخ، فرهنگ و پیشینه کهن موجود در منطقه الموت انجام شده و انجام اقداماتی از این دست باید در دستور کار قرار گیرد.

رئیس شواری حمل و نقل استان خاطر نشان کرد: وجود پل انبوه نشانگر وجود مناسبات اقتصادی و فرهنگی پرسابقه ای است که در دوره های مختلف تاریخی به انجام رسیده و قطعا همین ارتباطات بوده که لزوم احداث آن را توجیه کرده است.

مدیر کل راه و شهرسازی با بیان این که همه روستاها دارای ارزش هستند و باید با توجه و وسواس خاص مورد بررسی قرار گیرند، یاد آور شد: روستاها دارای ویژگی و استعدادهای پنهانی از جمله فضاهای بکر و هوشمندانه برای ایجاد ارتباط انسانی هستند که ضرورت دارد علاوه بر آثار فرهنگی و تاریخی موجود در آنها، شناسایی شده و مورد بهره برداری قرار گیرند.

تحقق اندیشه ایرانشهری، یک جهاد فرهنگی است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم در این جلسه ضمن استقبال از پیشنهاد مدیرکل راه و شهرسازی در خصوص لزوم بازنگری در روند بررسی و تصویب طرح هادی روستایی گفت: امیدواریم با استفاده از این رویکرد بتوان از ظرفیت های گوناگون موجود در روستاهای استان بهره برد.

محمد علی حضرتی ها ضمن تاکید بر لزوم توجه بر اندیشه ایرانشهری وزیر راه و شهرسازی افزود: اندیشه های ایرانشهری در صورت تحقق منجر به جهاد فرهنگی در کشور خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه دنیای امروز خریدار تشخص و هویت است، یادآور شد: رویکرد گردشگری امروز مواجهه با چهره راستین روستاها است و روستاهای ما باید با حفظ توانایی و ظرفیتهای خاص خود با وسوسه شهر شدن مقابله کنند.

حضرتی ها با اشاره به اینکه طی سالهای متمادی و به ویژه پس از زلزله ویران کننده رودبار، طرح های هادی روستایی، روستاهای ما را بسیار شبیه هم کرده، خاطر نشان کرد: امروز تلفیق آثار تاریخی، ویژگی های طبیعی و فرهنگ انسانی است که گردشگری را معنا می کند و خوشبختانه روستاهای ما در همه این حوزه ها حرفهای قابل توجهی برای گفتن دارند.

طرح هادی روستایی مانند یک موجود زنده نیازمند توجه و بازنگری است

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز در این جلسه ضمن اعلام آمادگی برای بازنگری در روند تهیه و تصویب طرح هادی روستایی گفت: تا زمانی که این موضوع در حال پیگیری در مرکز است ما می توانیم موضوعات طرح شده را جهت ایجاد کیفیت هر چه بیشتر در روستاها مورد بررسی و توجه قرار دهیم.

محمد همتیان همچنین افزود: شاید متولی تهیه طرح هادی روستایی اداره کل بنیاد مسکن باشد ولی این بدان معنی نیست که دستگاههای مرتبط و اثرگذار نباید به موضوع وارد شده و دیدگاه خود را اعمال کنند، قطعا هر گونه تحول و توسعه مثبت در سایه هم افزایی و خرد جمعی محقق خواهد شد.

وی با اشاره به سابقه فعالیت خود در سایر استانها عنوان کرد: روستاهای استان قزوین دارای ظرفیتهای قابل توجهی هستند که با توجه و دقت نظر بیشتر می توانند در سطح منطقه و حتی کشور مطرح شده و مورد توجه قرار گیرند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار