به گزارش تابناک سیستان و بلوچستان دکتر زنگنه معاون فنی مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان در سمینار تب مالت اظهار داشت: تب مالت یا بروسلوز به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام محسوب می گردد.
وی ادامه داد: بیماری تب مالت بیشتر در افرادی که با دام یا فرآورده های دامی آلوده تماس دارند دیده می شود لذا باید توجه ویژه ای در خصوص ارتقاء آگاهی و انجام سایر اقدامات مداخلهای پیشگیری از بیماری در گروههای در معرض خطر مانند دامداران، قصابان، کارگران کشتارگاه، چوپانان و به ویژه زنان خانهداری که در مناطق روستایی دوشادوش همسرانشان به فعالیت های دامداری و کشاورزی می پردازند معطوف نمود.
معاون فنی مرکز بهداشت استان تصریح کرد: یکی از عمده ترین راههای انتقال بیماری تب مالت مصرف شیر و فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه مانند پنیر، سرشیر، خامه، بستنی و ... میباشد.
وی همچنین ضمن توصیه به مصرف شیر و فرآورده های لبنی پاستوریزه یا جوشاندن شیر تازه حداقل به مدت 3 تا 5 دقیقه پس از رسیدن به نقطه جوش، استفاده از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، ماسک، روپوش، عینک و... را برای کلیه افرادی که به نحوی با دام و فرآورده های دامی در تماس هستند مورد تاکید قرار داد.
دکتر زنگنه واکسیناسیون دامها علیه بیماری بروسلوز و همکاری دامداران با کارشناسان اداره دامپزشکی را از جمله راهکارهای موثر در کاهش موارد بیماری برشمرد.
دکتر زنگنه تصریح کرد: این بیماری در استان ما شیوع بالایی ندارد و بیشتر در استان های غربی کشور شایع است و با توجه به اقدامات پیشگیرانه انجام شده طی سال گذشته تعداد موارد ثبت شده این بیماری 45% در شهرستان های تحت پوشش کاهش پیدا کرده است.
لازم به ذکر است در این سمینار یک روزه کارشناسان و مربیان داوطلبان سلامت کلیه مراکز و پایگاه های سلامت زاهدان حضور داشتند و تب مالت بر اساس مدل جامع سیستماتیک آموزش و ارتقاء سلامت (SHEP) توسط آقای علی نقی زاده کارشناس مسئول بیماری های مشترک بین انسان و دام دانشگاه، آموزش داده شد تا مطالب ارائه شده در راستای پیشگیری و کاهش تعداد موارد بیماری و به صورت آبشاری و به کمک داوطلبان سلامت در اختیار عموم جامعه به ویژه ساکنین مناطق محروم و روستایی قرار گیرد.