کد خبر: ۵۱۸۰۶۸
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۲ 01 November 2017
مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان گفت: 46 فقره موافقت اصولی در 2 سال اخیر توسط سازمان انرژی های نو ایران برای شرکت های فعال در زمینه تولید انرژی های تجدید پذیر در این استان صادر شده است.
ماندانا زنگنه اظهار داشت: 26 مجوز صادر شده در زمینه انرژی بادی، 19 مجوز خورشیدی و یک مورد نیز برقی آبی است.
وی ادامه داد: سه زون انرژی شامل میل نادر و رامشار در شمال استان برای انرژی بادی به ترتیب به گستره 10 هزار هکتار و 150 هکتار و محدوده گراغه زاهدان با گستره هزار هکتار برای انرژی خورشیدی مشخص شده است.
وی افزود: مشخص شدن این زون های انرژی فرصت مناسبی برای سرمایه گذاران است به طوری که استعلامات به راحتی انجام می شود و واگذاری زمین در این مناطق بلامانع است.
مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان تاکید کرد: این استان با توجه به موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیک خاص خود در راستای استفاده از انرژی باد و خورشید در تامین نیازهای اساسی و زیر بنایی کشور اهمیت بسیار دارد.
زنگنه افزود: مطالعات نشان داده است که تمام نواحی سیستان و بلوچستان برای استفاده از انرژی خورشیدی و منطقه فلات سیستان برای استفاده از انرژی بادی از ظرفیت و توانمندی قابل توجهی در سطح کشور برخوردار است.
وی از نصب نیروگاه خانگی برای 60 خانوار روستای قرقری هیرمند واقع در شمال سیستان و بلوچستان خبر داد و افزود: نصب این نیروگاهها با همکاری استانداری، سپاه ، پست بانک و دفتر امور روستایی از 6 ماه قبل با ارائه تسهیلات 100 میلیون ریالی بلاعوض سپاه و 150 میلیون ریالی پست بانک با سود کم در منطقه آغاز شده است.
وی ادامه داد: مقرر شده است در یک بازه زمانی چند ساله بر روی منازل هزار و 600 خانوار روستایی سیستان و بلوچستان نیروگاه خورشیدی نصب شود.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان اگرچه نعمت هایی نظیر نفت، گاز و جنگل های انبوه ندارد، اما نعمت های خدادادی همچون باد و تابش خورشید به این استان هدیه شده و این نعمت ها استان را به مجموعه ای بی نظیر از انرژی های نو در ایران تبدیل کرده است.
با وجود ظرفیت های فراوان سیستان و بلوچستان در زمینه انرژی های نو این استان می تواند بستر مناسبی در زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم کند به طوری که سرمایه گذاری در این بخش با توجه به نیاز کشورهای افغانستان و پاکستان به واردات برق از ایران سوددهی فراوان را برای فعالان اقتصادی به دنبال دارد.
به گفته کارشناسان، این استان با داشتن ظرفیت های فراوان در انرژی باد و سایر انرژی های تجدید پذیر می تواند هاب انرژی منطقه شود به طوری که به عنوان پهناورترین استان کشور با برخورداری از انواع انرژی های نو و تجدید پذیر مانند انرژی بادی و خورشیدی و غیره به گنجینه ای با ارزش تبدیل شده که سرمایه گذاران می توانند با برخورداری از مزیت های فراوان این نوع انرژی در زمینه تولید برق سرمایه گذاری کنند.
همچنین با توجه به نیاز هزاران مگاواتی انرژی الکتریکی 2 کشور افغانستان و پاکستان، استان سیستان و بلوچستان می تواند با داشتن ظرفیت های فراوان در انرژی نو به ویژه انرژی باد تامین کننده نیاز این 2 کشور به انرژی باشد.
سیستان و بلوچستان کلکسیونی از انرژی های لایزال و خدادادی تجدید شونده است به طوری که سه کریدور مهم بادی شامل کریدور بادهای پر قدرت سیستان، کریدر بادهای تفتان -سراوان و کریدر بادهای بزمان - دلگان در این استان وجود دارد.
بادهای مداوم و پرقدرت، ثابت بودن جهت وزش باد، نزدیکی به شبکه سراسری انتقال برق کشور، وجود جاده دسترسی به منطقه، زمین های بدون معارض و قابل واگذاری، زمین های صاف با زبری زیر سه درصد، همجواری با کشورهای متقاضی برق، زمین های وسیع با قابلیت احداث بیش از 10 هزار مگاوات نیروگاه و وزش تقریبا پیوسته باد در نیمی از فصل بهار و کل فصل تابستان یعنی فصول پر مصرف برق از مهمترین ویژگی های مهم منطقه میل نادر سیستان است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار