به گزارش تابناک یزد، «حسین عبدالحی» تولید کل ماهیان
کشور را حدود 370 هزار تن عنوان کرد و گفت: در تولید ماهی قزل آلا به علت
همه گیری بیماری ویروسی با کاهش روبه رو بودهایم، اما در تولید میگو 70
درصد افزایش تولید داریم.
وی با اشاره به ممنوعیت صید ماهیان خاویاری در دریای خزر از سال 2011 گفت: طرحی برای توسعه پرورش ماهیان خاویاری تهیه و اجراست.
عبدالحی با بیان اینکه در این طرح تولید 10 هزار تن گوشت و 100 تن خاویار
هدف گذاری شده است، تاکید کرد: بیش از 40 مزرعه در زمینه پرورش ماهیان
خاویاری در استان های ساحلی گیلان، مازندران و گلستان، قم، لرستان و فارس
فعالیت میکنند.
وی از بهره برداری بزرگ ترین مرکز پرورش ماهیان خاویاری با ظرفیت 2000 تن گوشت و 30 تن خاویار در استان مازندران خبر داد.
معاون سازمان شیلات ایران با بیان اینکه در سال گذشته هزار تن گوشت و 1.5
تن خاویار تولید شده، قیمت هر کیلوگرم خاویار را شش میلیون تومان یا 1700
یورو عنوان کرد.
عبدالحی مقصد این صادرات را کشورهای اروپایی همچون اسپانیا و فرانسه عنوان
کرد و افزود: توافقی با کشور روسیه انجام شده و امسال بخشی از این تولید
به این کشور صادر میشود.
وی با بیان اینکه بچه ماهی خاویاری را تولید و در بین مراکز پرورش ماهی
توزیع میکنیم، گفت: دو گونه ماهیان خاویاری غیر بومی با نامهای استرلیا و
سیبری را تکثیر کرده و در اختیار مراکز پرورش ماهیان خاویاری قرار
دادهایم.
معاون آبزیپروری سازمان شیلات کشور درباره دریافت تسهیلات بانکی نیز با
بیان اینکه واحدها برای دریافت مشکل دارند، گفت: برای ارائه تسهیلات بانکی
هیچ مشکلی نداریم.
عبدالحی همچنین با بیان اینکه 60 درصد تولید، ماهی گرم آبی است، افزود:
عمده تولید در استان های خوزستان، گیلان، مازندران و گلستان تولید میشود.
معاون آبزی پروری سازمان شیلات کشور استان مرکزی را جزو 10 استان برتر در
زمینه آبزیپروری دانست و اضافه کرد: این استان در زمینه پرورش ماهیان
سردآبی، خاویاری و زینتی فعالیت چشمگیری دارد.
شبکه خبر