رئیس نظام پرستاری استان قزوین:
رئیس نظام پرستاری استان قزوین ابلاغ آئین نامه اجرایی صدور صلاحیت حرفه ای پرستاران به دانشگاه های علوم پزشکی را نوعی عهدشکنی و موجب تضییع حقوق این صنف دانست و گفت: متاسفانه وزارت بهداشت بدون توجه به مخالفت های صورت گرفته، اقدام به ابلاغ این آئین نامه کرده است.
کد خبر: ۳۵۳۶۰۸
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۷ 02 January 2017
به گزارش تابناک از قزوین، آرمین قناعت روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: متاسفانه این آئین نامه در شرایطی ابلاغ شده که سازمان نظام پرستاری هیچ دخالتی در تنظیم و تدوین آن نداشته و کم ترین نقش را برای آن قائل بوده است.
وی اضافه کرد: در تمام دنیا و همچنین ایران مسئولیت اعطای پروانه کار یا گواهینامه صلاحیت حرفه ای به عنوان شناسه و اعتبار صاحبان آن حرفه بر عهده متولیان و مسئولان همان سازمان صنفی بوده اما درباره جامعه پرستاری با ابلاغ آئین نامه صلاحیت حرفه ای پرستاران از سوی معاونت پرستاری وزارت بهداشت به دانشگاه های علوم پزشکی، شاهد تصدی گری دولت در این امر هستیم که به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
قناعت ادامه داد: حتی در پیش نویس برنامه ششم توسعه کشور که در حال بررسی و تصویب قرار دارد بر امر واگذاری چنین مسایلی و خروج آن از تصدی گری دولت، تاکید شده است.
وی، اجرایی شدن این آئین نامه را که در هفته گذشته به دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شده را موجب ضایع شدن حق صنفی و حرفه ای جامعه پرستاری دانست و یادآور شد: برخلاف تصور معاونت پرستاری که با گذشت زمان می تواند حساسیت جامعه پرستاری را نسبت به مواردی چون کمک پرستاری و آئین نامه صلاحیت حرفه ای کم کند،موضع ما نسبت به این مسئله شفاف بوده و جامعه پرستاری و نمایندگان قانونی آن در سازمان نظام پرستاری تمام موارد را رصد و در صورت ادامه، واکنش نشان خواهند داد.
وی با بیان اینکه معاونت پرستاری باید پیگیر امور قانونی و قوانین بلاتکلیف پرستاری باشد، اضافه کرد: متاسفانه این معاونت به جای توجه به خواسته های جامعه پرستاری مبنی بر اجرای قوانین بلاتکلیفی چون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و ارتقای بهره وری خدمات کارکنان بالینی نظام سلامت در بیمارستان های خصوصی، با بی توجهی به شرایط پرستاران و خواسته این جامعه موجب نگرانی و تشویش آنان شده است.
قناعت ادامه داد: امیدواریم معاونت پرستاری به خواست جامعه پرستاری و سازمان نظام پرستاری کشور به عنوان نماینده قانونی این قشر توجه و تمرکز کرده و بیش از این بر حرکت در مسیری که باعث تشویش و نگرانی جامعه پرستاری می شود، اصرار نکند.
وی ادامه داد: براساس توافق سازمان نظام پرستاری و معاونت پرستاری وزارت بهداشت قرار بود تا زمان اصلاح آئین نامه اجرایی، این ابلاغ صورت نگیرد اما متاسفانه این معاونت بدون توجه به مخالفت جامعه پرستاری کشور با یک سو نگری، این آئین نامه را به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ کرده اما در صورتی که این مسئله اصلاح نشود، مورد قبول پرستاران نخواهد بود.
به گفته قناعت، جامعه پرستاران استان قزوین نیز اعتراض خود را به رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اعلام و خواستار اصلاح این آئین نامه شده است.
وی، درباره تاخیر در اعلام شرح وظایف رده کمک پرستار برای جامعه پرستاری نیز گفت: علت این تاخیر برای ما مشخص نبوده و بارها اعلام شده که نباید این شرح وظایف از 22 مورد شرح وظیفه کمک بهیاری مصوب سال 88، بیشتر باشد.
رئیس سازمان نظام پرستاری استان قزوین در پایان گفت: در حال حاضر حدود 2 هزار پرستار در بیمارستان های دانشگاهی، مراکز درمانی تامین اجتماعی، خصوصی و مرکز فوریت های پزشکی عضو سازمان نظام پرستاری استان قزوین هستند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار